TeamWork Makes The DreamWork 

LÅT MIG VISA DIG VÄGEN,

i hur du skapar ditt drömliv!

Either I move away from pain,

OR TOWARDS PLEASURE?

Naturligt Vis á Bella

Isabella Hultgren

Hej! Vad trevligt att du vill läsa om mig :)


Jag, min hund Kangen Ice och mina hästar bor i Växjö och mina hästar bor i Växjö där vi inspirerar människor och djur till en djupare förståelse för sig själva och i relationen till varandra.

Jag brinner för hållbar hälsa på alla plan tillsammans med andra människor, djur och natur. Tillsammans går vi mot ett större medvetande i kärlek, förståelse och tillit och en värld av relationsbyggande och positivt förstärkande.

Jag har jobbat som konsult, hästränare och kommunikatör de senaste 15 åren med en tydlig röd linje i hållbar holistisk hälsa & "problemlösning". Jag har jobbat mycket med Holistisk lastning, ridning, hantering från marken och saker i allmänhet som kan knorra till sig i vardagen.

Genom åren har jag utvecklat en unik rörelseterapi som låter kropp och knopp lära sig att själv bearbeta igenom skadat minnet i olika negativt förstärkta sinnesupplevelser, dvs. R-minne och omvandla dessa till R+minnen med positiv förstärkning.

Lite annan kul kuriosa om mig är att jag även arbetar som internationell DJ, vattenkonsult och dansare.

Foto: Unn Henriksson

Mitt företags historia

Mitt intresse för djur och speciellt hästar har funnits så länge jag kan minnas och när jag var sju år började jag som många andra rida på en traditionell ridskola, när jag var i nioårsåldern fick jag börja hjälpa till med en svårhanterad shetlandsponny i ett privatstall och växte sedan upp med att fortsättat hjälpa folk med deras hästar, kanske främst för att jag aldrig fick någon egen och för att jag visade ha en fallenhet för att nå mina fyrbenta vänner.

I ungdomen började jag söka en egen väg med de hästar jag mötte och började förkovra mig inom trickträning, frihetsdressyr och positiv förstärkning. Jag löste problem med hästar på ridskolan som jag fortsatt red på, bla. med en häst som man inte kunde lägga över tyglarna över huvudet på och en annan häst som slog upp huvudet i dörrposter.

När jag vid 18 års ålder fick körkort skrev jag ut en annons där jag erbjöd mig att hjälpa hästägare med problem och den första personen som skrev hade en häst som inte hade låtit sig bli lastad på 10 år. Jag åkte dit, trots att jag inte hade mer än lite teoretisk kunskap och sett andra arbeta praktiskt och tro det eller ej men efter några timmars lirkande gick hästen på.

När jag var 21 år gammal startade jag mitt företag med hjälp av en kund som blev min vän och som trodde mycket på mig. Hon drev själv ett hästföretag och började anlita mig till sina egna hästar. Jag löste bland annat problem med hästar som var svårlastade, fick panik i transporten, jag grundutbildade unghästar inom engelsk ridning och trav, samt tog emot praktikanter tidigt.

Min första egna häst fick jag 2010, "problemhästen" Compadre. Jag utbildade mig och blev Diplomerad Hästmassör (inkl. foderkonsult & sadelutprovare) senare samma år och har sedan sedan dess fortsatt utbildat mig inom Akademisk Ridkonst för licensierade Bent Branderup-instruktör. 2017 var jag hos Bent Branderup i tre månader som "working student" med Compadre och vi gjorde där även ett godkänt Markarbetes & Longeringsprov.

Genom åren har jag främst arbetat med hållbar & holistisk hälsa inom problemområden. Hästar med mentala eller fysiska besvär, balanserat dem inifrån med hjälp av naturlig hästhållning och kommunikation. Stort fokus ligger på att sprida kunskapen om hästars naturliga beteenden och behov.

Detta har löst problem inom lastning, åkning, diffusa rörelsestörningar, mentala obalanserer, rädslor, fobier, traumabearbetning och diverse mysterier som människor upplevt med sina fyrbenta älskade djur. Att översättta hästarnas kroppsspråk till människans verbala språk på ett sätt som blir begripligt, för att sedan skapa en och samma kommunikationskanal där båda göra sig förstådda.

Sedan 2021 representerar jag även stolt världens främsta och största företag inom vattenjoniseringsteknologin. Som vattenkonsult sprider jag den oerhört väsentliga kunskap om hur våra kroppar behöver rent och optimalt vatten för att kunna fungera på bästa sätt och dessutom få kraften att läka och byggas upp ända in på cellnivå.

Jag vänder mig till privatpersoner, små och stora företag, kliniker, organisationer, skolor m.m. med denna unika, patenterade och mediciskt certifierade vattenteknologi. Såklart arbetar jag även med djur och djurägare, veterinärsskliniker och elitsatsande inom sport.

Maskinen kopplas direkt på kranen och omvandlar vårt kontaminerade svenska vatten till ett rent och starkt antioxidant dricksvatten, samt över 80 st andra användningsområden tack vare de olika PH-värdena som går att ställa in.

Enagics multifunktionella maskiner ersätter
bland annat hudvårdsprodukter, tvättmedel, rengöringsprodukter och besprutningsmedel. Det är även perfekt för bevattning av växter och odlingar, pälsvård, sårbehandling och då maskinen är medicinskt klassad och används på sjukhusen i Japan, där den funnits i 50 år, är man garanterad högsta kvalitet och service.


Mina djur & själsfränder

unsplash