Om

helhetshälsa * ridkonst * frihetsdressyr * trickträning * kommunikation * problemlösning

NATURLIGT v ISABELLA

Jag lever för att träna och utveckla mig själv och andra tillsammans med hästarna i livet. Mitt mål är att möta varje enskild individ på deras nivå och utveckla dem utifrån deras önskemål - en vision om att skapa en relation mellan häst och människa som balanserar i perfekt harmoni.


Jag har följt mitt hjärtas väg för att hjälpa människor till djupare förståelse, starkare relationer, en positiv vardag och mer hållbar och utvecklande träning med sina hästar, oavsett disciplin.

Vi är inte människor på en själslig resa,

vi är själar på en mänsklig resa.

Jag har alltid gått min egen väg, lyssnat till mitt hjärta, litat på min magkänsla och följt det jag tror på. Det har lett till härliga upplevelser tillsammans med hästarna men också en hel del törnar som jag har tagit stor lärdom av. I mitt jobb har jag fått möjligheten att lära känna många olika hästar och deras individuella personligheter som alla visar en och samma sak - att de är så mycket mer än "bara hästar".


År 2008 startade jag mitt företag. 2011 blev jag Diplomerad hästmassör av Equicare Matson Academy. 2015 var jag hos Bent Branderup i tre månader som working student och genomförde då ett godkänt "Markarbetes- & Longeringsprov" tillsammans med min häst Compadre.


Jag har ägnat mycket tid, och gör så fortfarande, åt att läsa litteratur - samt praktisera - områden som; helhetshälsa (häst & human), massage, frihetdressyr, akademisk ridkonst, anatomi, personlig utveckling, djurkommunikation, psykologi m.m. Några av de personer som inspirerar mig är Bent Branderup, Honza Bláha, Klaus Ferdinand Hemfling, Eddy Blom och Emelie Cajsdotter.


2016 blev lite av ett "vilo"-år för mig och min verksamhet. Jag undervisade fortfarande en del men tog en stor paus med mina egna hästars träning och ägnade istället min tid åt bara leva i vardagen med rutiner, vila och återhämtning. I övergången till år 2017 började jag känna in det som jag väntat på - känslan av acceptans! Förståelse har alltid varit en sporre för mig i livet, men att ha en så fridfull och harmonisk känsla inom sig som acceptans gör att förståelsen kommer till oss istället för att vi behöver lägga vår energi på att efter söka den. Kärleken till livet och djuren höjdes till en helt ny dimension i takt med att kärleken till mig själv växte.


I övergången till 2018 var jag fyllt med positiv energi och det känns underbart att vara i full gång igen. Inte minst mina egna hästar tackar mig dagligen för den inre resa jag gjort vilket är den bästa bekräftelsen en hästägare kan få!

Isabella Hultgren

info@naturligtvisbella.se

073 - 77 66 77 3

© Naturligtvisabella 2019

Jag utgår från:

Alvesta, Småland

(visa på kartan)