Loppan

helhetshälsa * ridkonst * frihetsdressyr * trickträning * kommunikation * problemlösning

LADY POTTER

Lilla Loppan var hos mig som projekthäst från början av 2008 till slutet av 2010. En riktig liten princessa på ärten med alla sina egensinnigheter.

 

Vi möttes ett par år tidigare då jag fick henne som projekthäst på stället hon skulle ridas in på, där vi skapade otroligt starka band.

Alltid kommer du att ha en

speciell plats i mitt hjärta.

När Loppan landade hemma hos mig hade hon väldigt mycket mottryck i både kropp och sinne som vi tränade bort både inom hanteringen och ridningen. Det var mycket lek för att locka fram motivation och självkänsla som verkligen fick henne att kämpa för sin sak. Vi tricktränade en hel del och hon lärde sig bland annat kompliment, buga, ligg, sitt, stegra och spansk skritt från marken. Även uppsuttet lade vi till lite trickträning och där satte vi ligg, sitt, stegra och början till spansk skritt och ridning i halsring.

 

Hon utvecklades massor personlighetsmässigt och vågade ta för sig mer, tro på sig själv och tycktes till och med växa rent fysiskt - troligen eftersom hon bar upp sig själv så mycket bättre!

 

Några besvär som vi bland andra löste i ridningen var motivation, takt, koordination och balans i skritt, trav och galopp. En stor del i detta var att jag tog av henne barfota det sista året, vilket verkligen utvecklade henne och gav henne en helt annan medvetenhet om sin kropp. Dessutom lyckades vi mot all förmodan helt arbeta bort passgången som lätt dök upp i skritten och stegringar mot förhållningar, samt att hon accepterade och började trivas med att ridas med bett.

 

Från marken löste vi rädslor/osäkerheter som att ta på och av täcken, introduktion av klippmaskin, uppsittning och ridning barbacka, överkänslighet i bakben samt "kompromiss" med sadeltvång ;)

 

Denna lilla donna är min ögonsten och hon kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta! En dag kanske våra vägar möts igen, vilket är något jag aldrig ska sluta hoppas på :')

ISABELLA HULTGREN

info@naturligtvisbella.se

073 - 77 66 77 3

© Naturligtvisabella 2018

JAG UTGÅR FRÅN

Alvesta, Småland

(visa på kartan)

Isabella Hultgren

info@naturligtvisbella.se

073 - 77 66 77 3

© Naturligtvisabella 2019

Jag utgår från:

Alvesta, Småland

(visa på kartan)