Hästarna

helhetshälsa * ridkonst * frihetsdressyr * trickträning * kommunikation * problemlösning

COMPADRE

Mitt hjärta kom till mig sommaren 2010, men då hade jag inte en susning om att det skulle bli han och jag. Jag tog honom nämligen lite spontant på prov då han var till försäljning för att han och hans matte inte trivdes ihop pga. en mängd olika anledningar. Jag hämtade honom direkt på plats där han varit på tillridning de senaste två månaderna.

En bra relation känns igen på att det alltid kan bli bättre och alltid blir bättre.

Jag hade träffat Compadre tidigare, för en månad sedan på tillridningen, och det var en osäker, överkänslig pojke som det fullkomligen kröp under skinnet på. Nu såg jag inte den hästen.. utan bara en undvikande, avstängd och okontaktbar kropp med en extremt lömsk, skarp och opålitlig blick. Jag visste inte riktigt vad jag skulle känna, säga eller göra och ärligt talat kände jag viss ånger, men han fick ändå följa med hem.

 

Hemma lastade jag ut en häst som var undernärd så renbenen syntes, hade vinterpäls trots att det var mitt i sommaren, han var väldigt bukig trots att han var smal, hade ett oläkt sår på bogen och han var minst sagt väldigt låg och matt - helt utan livsglädje. Dessutom rann det urin ur skapet på honom..

 

Jag talade med Compadres ägare som förtvivlat lyssnade på medan jag berättade om hans allmäntillstånd. Hon sade att jag fick göra det som jag ansågs krävdes för att hjälpa honom och att jag fick provtiden förlängd på grund av allt.

 

Resten av sommaren blev en tuff tid med behandlingar av obalanser i inre organ, bearbetning av trauman, mentalkurer och mycket mer. Det var nämligen inte bara hans allmäntillstånd som var illa utan han var även känd som problemhäst, extremt snabb och med olater både i ridning och hantering. Missförstånd, rädslor, osäkerhet och aggressioner hade resulterat i stegringar, bockningar, skenturer m.m.

 

När han började må bättre beslutade vi att låta undersöka honom, så vi gjorde en veterinärbesiktning, dessvärre med anmärkningar på bland annat stelhet, ojämn gång och att han läckte urin.

 

Av personliga själ hamnade Compadres ägare nu i ett svårt val angående hans framtid och det låg mellan att skicka iväg honom som projekthäst eller avsluta hans dagar här. Jag var inte intressad av att betala för en häst som inte kändes frisk men samtidigt hade vi redan skapat otroligt starka band på mycket kort tid.

 

Det var här som det oerhört godhjärtade och ödmjuka beslutet togs av hans hans ägare, när jag bad henne om att jag skulle få chansen att ge honom ett värdigt fortsatt liv och lägga pengar på behandling och träning - och hon valde att skänka honom till mig!

 

Från den dagen är det jag och Compadre mot världen, för alltid :)

 

Han är en oerhört snabb, kvicktänkt, känslig och bestämd herre. Tillsammans med mycket magkänsla och intuition finner vi nya nycklar varje dag i vår träning. Det har varit en tuff men så värd resa tillsammans med min själsfrände och det tog mig många år att hitta de rätta pusselbitarna för hans känsliga själ. Vi leker oss igenom vardagen i ridning, trickträning och frihetsdressyr och för alltid toleransträning ;)

 

Var med från början och läs fortsättningen på Compadres blogg

© Naturligtvisabella 2018

ISABELLA HULTGREN

info@naturligtvisbella.se

073 - 77 66 77 3

JAG UTGÅR FRÅN

Alvesta, Småland

(visa på kartan)

Isabella Hultgren

info@naturligtvisbella.se

073 - 77 66 77 3

© Naturligtvisabella 2019

Jag utgår från:

Alvesta, Småland

(visa på kartan)